Algebehandling af tag

Kontakt os og vi finder den bedste løsning til dig

Sådan foregår en algebehandling af tag

Som udgangspunkt foretager vi algebehandlingen fra jorden eller stige med vores specialudviklede maskiner. I særlige tilfælde kan det dog være nødvendigt at behandle fra taget. Kun hvis huset har flere etager, kan det blive nødvendigt med et stillads eller lift. Derfor tager selve algebehandlingen – alt efter tagarealets størrelse – kun ganske kort tid. Oftest kan en enkelt mand eller to klare opgaven.

Den algerensevæske vi bruger hedder Neutralon og er godkendt og miljøvenlig. Hvis der ved uheld spildes på planter, kan det dog forårsage brune pletter på bladene, men giver ikke langvarige skader på planter og træer. Når vi bruger produktet, påvirker vi ikke grundvandet.

Tegn abonnement på algebehandling af dit tag

Så selv om du har fået taget algebehandlet, standser det ikke fremtidig algevækst. En behandling rækker normalt to år. Derfor kan det være en fordel for dig, at tegne abonnement på en regelmæssig algebehandling af taget. I de fleste tilfælde er det hensigtsmæssigt, at starte med en behandling hvert år i tre år for, at få helt bund i behandlingen og herefter overgå til vedligeholdelsesbehandlinger hvert andet år.

Med vores abonnement kommer vi automatisk med det interval, der passer til dit tag og holder taget fri for alger og mos. Hvis vi på besøget konstaterer fejl eller skade på taget, registrerer vi dette til husejeren og vejleder om mulighederne for udbedring.

Spar 125 kr. med et abonnement på algebehandling af tag

Prisen på abonnementet afhænger af tagets størrelse og højde. For almindelige parcelhuse ligger prisen på kr. 1.625.

Hvis du tegner abonnement, sparer du kr. 125 og prisen er så kr. 1.500 inklusiv alt for rensning af tag. Du kan frit vælge, om vi skal komme hvert eller hvert andet år og foretage en afrensning af taget til en god pris.

Her kan du bestille abonnement på algebehandling.

Hvorfor er alger farlige for dit tag?

Alger er små encellede planter, der fæstner sig på sten og betonbelægninger – f.eks. dit tag – lige så snart det er lagt. De elsker skyggefulde fugtige steder, hvor de hurtigt får vokset sig større. I takt med at algerne vokser, binder de mere og mere fugt på taget og snart slår mos og andre bevoksninger også rod på taget. Det binder endnu mere fugt og vand, som derfor får sværere og sværere ved at løbe fra taget, når det regner.

Efterhånden som alger, mos og andre vækster vokser til, begynder rødderne at trænge ned mellem samlingerne i tagplader og tegl. Det kan med tiden åbne op for, at vandet får adgang til tagkonstruktionen med alvorlige og dyre konsekvenser til følge.

Alge / mos-belægninger fører til frostsprængninger

Særligt i vinterhalvåret kan frosten skabe små sprængninger i taget på grund af alt det vand og den fugt, der er ophobet i algerne, mosset og de andre vækster samt i det nu vidtforgrenede rodnet, der har forplantet sig ned igennem tagets samlinger, revner og skader.

Frostsprængningerne kan åbne op for, at vandet i værste fald kan få frit løb ind i tagkonstruktionen og medfører fugt, så træværket i tagkonstruktionen begynder at rådne. Samtidigt opstår der et perfekt miljø for sundhedsskadelig skimmelsvamp og mug i tagrummet, der kan brede sig til resten af huset og skabe problemer for beboerne.

Ved voldsomme frostsprængninger kan tagplader og tegl skubbes løse, brække midt over eller der kan falde hjørner eller kanter af tagpladerne, der ikke kun åbner op for vandets frie indløb, men også tillader vinden at få fat i taget.

Få bugt med algerne og gør fremtidig algevækst besværlig

Derfor er det ekstremt vigtigt, at du får fjernet algebelægninger, mos og andre bevoksninger fra dit tag, så de ikke når at skabe nogle af de problemer, vi har beskrevet herover.

Med en algerens af dit tag fra Haslev Tagrens får du bugt med mos og alger. Samtidigt sikrer det dig et rent og sundere tag fremover.

Kontakt os og vi ringer dig op hurtigst muligt

Vi kommer over hele Sjælland, Møn og Falster

Haslev Tagrens kommer over hele Østdanmark og foretager algebehandlinger og andre tag-, tømrer- og maleropgaver hos private og erhverv.

Så bor du i Næstved, Køge, Vordingborg, Faxe, Karise, Nykøbing Falster, Ringsted, Stege, Skælskør, Sorø, Slagelse, Korsør, Haslev, Rønnede, Fensmark, Præstø, Store Heddinge, Roskilde, København, Helsingør, Holbæk, Asnæs, Frederiksværk, Solrød, Greve, Gentofte, Vallensbæk, Rødovre eller Hvidovre, har du sikkert bemærket vores biler i lokalområdet.

Husk at spørge naboerne

Med så stort et  dækningsområde sparer vi meget på transportposten, hvis vi kan betjene flere kunder inden for et forholdsvis lille geografisk område. Derfor giver vi rabat til både dig og de naboer i dit lokalområde, der også kunne tænke sig at få en algebehandling af deres tag.

Så derfor er det en rigtig god ide, hvis du lige får snakket med naboerne, om de også skal have algebehandlet taget eller har andre steder på grunden, hvor de trænger til en algerensning. Det kan også være, at de har andre tag- eller tømreropgaver eller kunne tænke sig at få malet taget. Det er nemlig også opgaver, vi gerne påtager os og udfører lige så effektivt og økonomisk, som algebehandling af taget.

Jo flere naboer du kan samle, jo bedre. I behøver ikke bo lige ved siden af hinanden, men f.eks. gerne i det samme kvarter eller i samme bydel.

Kontakt os idag